2 Mart 2009 Pazartesi

HAMSİLİ EKMEK

Malzemeler:
1 demet pazıBir kase hamsi4 sap taze soğan4 sap pırasanın yaprakları2 adet domates4-5 adet sivri yeşil biber1 demet taze nanealabildiği kadar mısır unu1 çay b. sıvıyağ1 su bardağı ılık suHAZIRLANIŞI:İlk olarak 1 demet pazı, 4 sap taze soğan,1 demet taze nane ve4 sap pırasanın yaprakları doğranıp bir karıştırma kabına alınır.üzerine 5 adet sivribiber ve 2 domates doğranarak eklenir.üzerinetuz ve karabiber eklenerek hafif suyu çıkana kadar ovulur.Hamsilerdoğranarak eklenir.daha sonra üzerine 1 su bardağı ılık su ve1 çay bardağı sıvıyağ eklenir.alabildiği kadar mısır unu ile yoğurularaktepsiye dökülür.fırında üzeri kızarana kadar pişirillir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder