yarım kg balkabağı1 çorba k. tereyağı1 çay b. zeytinyağı1 çay b. süt1 çorba k. mayaalabildiği kadar un1 su b. tam buğday unu1 su b. ceviz1 tatlı k. tarçın1 çorba k. tozşeker
Üzeri için:unHAZIRLANIŞI:Balkabaklarını buharda haşlayıp püre yapın.karıştırma kabına tereyağını,zeytinyağı alın.üzerine sütte eritilmiş mayayı ve balkabağınıilave edin. iri kırılmış cevizi,tarçın ve tozşekeriekleyin. en son unları ilave edip ekmek hamurukıvamında bir hamur hazırlayıp minik ekmekşekilleri verip tepsi mayası gelmesi için yarımsaat bekletin. üzerine un eleyip 180 derecedepişirin. marmelat sürülerek yenebilecekhoş kokulu ,lezzetli ekmekler.
2 Mart 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder