2 Mart 2009 Pazartesi
AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK
AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK:1 1/4 ölçek su2 küçük ölçek tuz2 büyük ölçek tozşeker2 büyük ölçek sıvıyağ veya tereyağı4 kap un1 1/2 küçük ölçek kurumaya2 büyük ölçek ayçekirdeğiHAZIRLANIŞI:Ekmek makinanızın hamur karıştırma kabına sırasıyla ölçek yardımıyla bir tam bir de yarımölçek ılık su ekleyin üzerine ölçek ile tuzunu,toz şekerini,sıvıyağını,ve 4 ölçek silme ununuekleyin.Unun tam ortasına küçük ölçek ile kuru mayayı ilave edin.Hamurunuzun oluşturan tümmalzemelerin üzerine istediğiniz malzemeyi üzüm,ceviz,kuru kayısı ekleyebilirsiniz. biz ayçekirdeğikullandık ve 2 büyük ölçek ekledik. Daha sonra makinenizi ayarlayın. Eğer makineniz yoksa hamuru elinizle yoğurup, şekil verip tepside iki misli olana kadar kabardıktan sonra. fırında 200 derecede pişirin. Fırına vermeden önce üzerine su sürebilirsiniz. afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder